Over Jorieke Spijker

 

"Met mijn empathie en inlevingsvermogen geef ik iedere patiënt persoonlijke aandacht."

 

Na het behalen van mijn VWO diploma ben ik in 2011 gestart met de opleiding Fysiotherapie. Het functioneren van het menselijk lichaam heeft mij altijd gefascineerd en daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen. In 2015 studeerde ik af als Fysiotherapeut en onmiddellijk daarna ben ik aan de slag gegaan bij Praktijk van Iersel in Almelo. Ik volgde een cursus Dry needling en onderzocht de mogelijkheden voor het volgen van een masteropleiding.

Ik liet mij daarbij leiden door mijn ervaringen. Ik had vaak het gevoel dat ik niet de oorzaak van een klacht kon aanpakken. Ik bracht verlichting, klachten verminderden, maar keerden na verloop van tijd ook weer terug. Waarom? Wat was daar de oorzaak van? Waarom heb je nekpijn, waardoor staat de spier strak gespannen en waarom is het links en niet rechts? Vragen die ik op dat moment niet kon beantwoorden.

 

Het antwoord op die vragen vond ik in de Osteopathie. Mijn eerste kennismaking met het vak betrof de osteopathische behandeling van mijn migraine klachten. Het werd mij duidelijk wat de samenhang was tussen de klachten die ik had. Geen vaag verhaal, maar een helder betoog, gebaseerd op de anatomie en functie van ons lichaam. Ik was enthousiast, ik had mijn uitdaging gevonden!

 

Van 2016-2020 volgde ik de opleiding Osteopathie aan de International Academy of Osteopathy (IAO) in Zeist. Een studie die ik heb ervaren als een fantastische ontdekkingsreis door het menselijk lichaam. Alle aspecten van het menselijk lichaam werden besproken en vooral, wat staat met elkaar in verbinding en wat kan elkaar beïnvloeden. Hierdoor kan ik op zoek gaan naar de oorzaak/oorzaken van jouw lichamelijke klacht.

Elke behandeling is persoonlijk, uniek en afgestemd op jou als individu. Iedere klacht is een puzzel en het is geweldig om te ervaren waartoe het zelf genezend vermogen van jouw lichaam in staat is na een osteopathische behandeling. Dat maakt mijn vak ontzettend interessant en uitdagend en ik vind het fantastisch dat ik daar een steentje aan mag bijdragen!